5 jautājumi Diānai Lauskai

5 jautājumi Diānai Lauskai

1. Kas tu esi?

Esmu cilvēks, ko vilina personīga un profesionāla papildināšanās - esmu tā, kas visas dzīves garumā ar pārsteigumu, prieku un dažreiz ar bažām secina, ka tas, par ko biji pārliecināts, nu ir mainījies un tas, ko nesaprati, nu kā pārsteigums pavēršas skaidrs un vajadzīgs.

2. Grāmata, ko citiem iesaki izlasīt – kāpēc?

Andra Kalnozola "Kalendārs mani sauc" - tas noteikti ir viens no labākajiem pēdējo gadu latviešu prozas darbiem. Tā ir lieliska prāta dreifēšana fantāzijā, atslogojot to no profesionālām vai sadzīviskām domām un atbrīvojot vietu radošumam.

3. TEDx runa, ko iesaki noskatīties – kāpēc?

Viena no mīļākajām runām - Tim Urban, Inside the mid of master procrastinator. Viegli ironizējot, Tims runā par cilvēcisko - atlikšanas instinktu, liekot sevi par to pārlieku negrauzt, taču tomēr paturēt prātā to, ka cilvēka dzīvē ir noteikts nedēļu skaits, un liela daļa no tām jau ir nodzīvotas. Tāpēc, ja kaut ko vēlies, mobilizējies un pievērsies izdarīšanai.

Arī projektā ir ārkārtīgi tipiski komandas vēlme atlikt. Tas ir viens no projekta riskiem - un darbs ar cilvēkiem ir tas, kas ir kritiski svarīgi projekta veiksmei.

4. Kas tevi iedvesmo un dod enerģiju?

Daba, tuvinieki, sports un literatūra

5. Kāpēc tevi interesē projektu vadība?

Mani interesē projektu vadība, jo tas ir veids, kā skaidri īstenot lielas lietas - pašas lielākās pārmaiņas uzņēmumos ir projekts, uzņēmuma dibināšana ir projekts. Tā ir lieliska sajūta piedalīties tik būtiskās lietās! Arīdzan darbs projekta komandā sniedz enerģiju, pozitīvu dzinuli uz priekšu un sasnieguma sajūtu. Tas ir radoši, izaicinoši un tehniski!

Zinu, cik būtiskas ir šīs kompetences, tāpēc esmu ļoti priecīga par iespēju nodot tās arī citiem. Man ir liels gandarījums, ka šīs kompetences kādam noder viņu projektu vadībā.

Vairāk par Diānas Lauskas profesionālo pieredzi lasi šeit