5 jautājumi Edvīnam Elfertam

5 jautājumi Edvīnam Elfertam

Kas tu esi?

Es esmu pieredzējis komandas vadītājs ar ilggadēju starptautisku pieredzi tehnoloģiju konsultēšanā un ieviešanā. Mans profesionālais fokuss ir biznesa inteliģence (BI), zemā koda (low-code) programmatūras izstrāde, kā arī viedās automatizācijas un mākslīgā intelekta risinājumu ieviešana klientiem Baltijā un Ziemeļvalstīs. Esmu aktīvās atpūtas entuziasts un aizraujos ar garo distanču skriešanu. 

Grāmata, ko citiem iesaki izlasīt? 

Iesaku izlasīt Taras Vestoveras grāmatu "Izglītotā". Tas ir pārsteidzošs un patiesi iedvesmojošs grāmatas autores stāsts, kas izgaismo izglītības nozīmi iekšējās un ārējās pasaules atklāšanā. Tara piedzima mormoņu ģimenē un skolā sāka mācīties vien septiņpadsmit gadu vecumā. Patstāvīga sagatavošanās iestājeksāmeniem koledžā bija Taras izglītības ceļa sākums, kas viņu aizveda līdz pat Hārvardai un Kembridžai.   

TEDx runa, ko iesaki noskatīties?

Andrew Ng ir datorzinātnieks un tehnoloģiju uzņēmējs, kā arī bijušais Google Brain līdzdibinātājs un vadītājs. Savā TED runā "How AI could empower any business" Andrew dalās ar savu vērtīgo un unikālo redzējumu par piekļuves demokratizēšanu mākslīgajam intelektam. Andrew lieliski ieskicē mākslīgā intelekta potenciālu kļūt par praktiski pielietojamu palīgu ikvienā biznesa nozarē.

Kas tevi iedvesmo un dod enerģiju?

Iedvesmu un enerģiju es gūstu pavadot laiku kopā ar sev tuvajiem, ģimeni un draugiem. Kā arī, būšana dabā un kustībā ir man svarīga enerģijas resursu atjaunošanas sastāvdaļa. Kā vēl vienu iedvesmas avotu noteikti vēlos pieminēt arī iespēju redzēt, piedzīvot un radīt uzlabojumus Latvijā.

Kāpēc tevi interesē mākslīgais intelekts?

Tiek prognozēts, ka mākslīgais intelekts sniegs mums vislielāko produktivitātes pieaugumu kāds jebkad ir pieredzēts. Pat tvaika dzinēja un elektrības izgudrošana "nobāl" uz mākslīgā intelekta fona. Mani iedvesmo mākslīgā intelekta daudzveidīgās iespējas un potenciāls pārvaldīt savu laiku tā, kā mēs vēlamies, veltot to darbam, kas aizrauj un rada augstu pievienoto vērtību.