5 jautājumi Ievai Vainei

5 jautājumi Ievai Vainei

1. Kas tu esi?

Gribētos domāt – labs cilvēks. PS. Dienās, kad es tāda neesmu, es esmu ceļā uz labu cilvēku.

2. Grāmata, ko citiem iesaki izlasīt – kāpēc?

Šobrīd ar baudu lasu Haruki Murakami grāmatu “Par ko es runāju runādams par skriešanu”. Murakami ir izcils rakstnieks un iepazīties ar viņa dzīves aizkulisēm ir patiesi aizraujoši. Grāmata ir autobiogrāfiska. Un vēl, kādam tas varētu patikt – atšķirībā no citām viņa grāmatām, tā ir plāna. Es esmu izlasījusi apmēram pusi, un ziniet ko – es jau skrienu.

3. TEDx runa, ko iesaki noskatīties – kāpēc? 

Daniel Amen - Change Your Brain, Change Your Life

Mani iedvesmo pieeja, kurā absolūti pragmātiski, racionāli tiek parādīta saite starp mūsu fizioloģiju – smadzenēm un mūsu dzīves psiholoģisko labklājību un produktivitāti, un kā šo visu var strādāt, lai mainītu dzīves kvalitāti. Iesaku noskatīties visus šī runātāja TEDx video.

4.  Kas tevi iedvesmo un dod enerģiju?

Esmu cilvēks ar ļoti plašu interešu loku, tā ka iedvesmas deficīts man nekad nav bijis aktuāls – man vienmēr ir kaut kas jānoskaidro, jāizmēģina, jāiepazīst. Cik es sevi atceros, es vienmēr mācos kaut ko jaunu, eksperimentēju. Globāli - viss, kas man dod prieku, dod arī enerģiju. Es ļoti apzināti esmu strādājusi pie tā, lai attīstītu sevī prasmi ķert prieku un izjust pateicību par mazajām ikdienas lietām. Tā ka mani var pieķert dziedot mašīnā, skatoties krītošās zvaigznēs, improvizējot ar jaunām kūku receptēm, sēžot kādā savādā jogas pozā, vai kopā ar savējiem, taisot performances dārza talkās. Un vēl, kā smejies, es regulāri eju uz pirti. Pavisam tradicionāli un pavisam stabili jau n-tos gadus.

5.  Kāpēc tevi interesē tēma – laika plānošana?

Kad sāku veidot šo semināru, biju uzsākusi lielas pārmaiņas savā dzīvē. Man bija aktuāli lielie eksistenciālie jautājumi, savas dzīves strukturēšana, produktīva virzība un sanāca tā, ka informācija, kuru es meklēju sev, izrādījās noderīga arī citiem.

Mani atslēgas vārdi šajā seminārā - laika plānošana ir nevis par to kā saplānot laiku, bet kā jēgpilnāk saplānot un piedzīvot savu dzīvi. Mums ir ierobežotas iespējas vadīt/menedžēt laiku, taču mēs varam un esam 100% atbildīgi par to kā vadām paši sevi, un ar kādas kvalitātes laiku piepildām savu dzīvi.

Esmu pateicīga, ka man ir iespēja atkal un atkal aktualizēt šo tēmu ar semināru dalībniekiem un tādā veidā visu laiku atgādināt sev, kas ir mani mērķi, kā es uz tiem virzos un ko es daru, lai man būtu gana daudz enerģijas un intereses īstenot savas ieceres.

Vairāk par Ievas Vaines profesionālo pieredzi lasi ŠEIT