5 jautājumi Jānim Koklačam

5 jautājumi Jānim Koklačam

1. Kas tu esi?

Jānis Koklačs – cilvēks, kas turpina mācīties un izzināt, apgūtajā daloties ar citiem un labprāt palīdzot sasniegt arvien augstākus mērķus, attīstot produktus un realizējot projektus.

2. Grāmata, ko citiem iesaki izlasīt – kāpēc?

Ričards Bahs, Kaija vārdā Džonatans Livingstons

Šis stāsts veicina domāt dižas domas, uzdrošināties rīkoties ārpus komforta zonas rāmjiem, saredzēt jaunus apvāršņus un nepārtraukti pilnveidot sevi.

3. TEDx runa, ko iesaki noskatīties – kāpēc?  

TEDx ir ļoti bagāts ar vērtīgiem stāstiem. Katrā ir daudz zelta gabaliņu, kas var būt noderīgi jebkuram cilvēkam. Tādēļ, svarīgi būt atvērtam, iedziļināties katrā runātājā un spēt saskatīt sev vērtīgo.

Šoreiz izcelšu Ģirta Ozoliņa stāstu. Building Music. Cable by Cable.

No Ģirta stāsta var iedvesmoties un uzdrīkstēties izvēlēties darīt kaut ko tādu, kas pašam šķiet patiesi aizraujoši. Ja ir grūti izlemt, kas ir aizraujoši, tad ir vērts atcerēties bērnību vai pusaudžu laikus – tur slēpjas dziļi atmiņā noglabātas vērtīgas izvēles. Šis stāsts parāda to, kā vienkārša un šķietami bezmērķīga, bet patīkama, nodarbošanās – var pārvērsties par unikālu, starptautiska līmeņa uzņēmējdarbību ilgtermiņā. Turklāt - ievads lika atcerēties laikus, kad pats biju aizrāvies ar dažādu pašrocīgi veidotu elektronisku ierīču radīšanu.

4. Kas tevi iedvesmo un dod enerģiju?

Enerģiju saņemu no gariem pārgājieniem un citām sporta aktivitātēm dabā. Iedvesmojos nepārtraukti mācoties no cilvēkiem, kas sasnieguši ievērojamus panākumus dažādās dzīves jomās.

5. Kāpēc tevi interesē produktu radīšanas process? 

Katra produkta radīšana ir kā vērtīga dzīves pieredze, jo produkti ir lielisks līdzeklis, kā cilvēki viens otram var palīdzēt atrisināt dažādas problēmas. Savā ziņā, produkti, kopš seniem laikiem, atspoguļo cilvēku tieksmi sasniegt kaut ko vairāk, tādēļ, produkts ir garš stāsts par tiem, kas prot saskatīt dažādu vajadzību risinājumus, neatlaidīgi radot un pilnveidojot produktus, ir gatavi ciest daudzas neveiksmes un pārbaudījumus, vienlaicīgi palīdzot citiem, stiprinot sevi un attīstot savu uzsākto darbības jomu.