5 jautājumi Kasparam Kauliņam

5 jautājumi Kasparam Kauliņam

1. Kas tu esi?

Cilvēks, kurš tic labajam cilvēkos. Dēls, tēvs, vīrs, brālis, draugs. Žurnālists, vadītājs, konsultants, pasniedzējs, treneris, valodas tehnoloģiju evanģēlists – dzīvē ir bijis daudz dažādu lomu.

2. Grāmata, ko citiem iesaki izlasīt – kāpēc?

Daniel Pink, A whole new mind: Why Right-Brainers Will Rule the Future. Tā ir viena no šī autora agrīnajām grāmatām, kas būtiski mainīja manu redzējumu par kompetencēm, kuras nosaka organizāciju spēju gūt panākumus un izdzīvot ilgtermiņā. Tas ir arī stāsts par universālām līderības prasmēm, kas aktuālas joprojām.

3. TEDx runa, ko iesaki noskatīties – kāpēc? 

Patiešām grūti nosaukt vienu, vislabāko. Brene Brown, The power of vulnerability runa ir bijusi būtiska, veidojot labāku izpratni par cilvēku attiecībām, draudzību, mīlestību. Tā palīdz saprast mehānismus, kas ļauj mums pašrealizēties un justies laimīgākiem, piederīgiem, vajadzīgiem. 

4. Kas tevi iedvesmo un dod enerģiju?

Cilvēki. Es rodu piepildījumu saskarē ar dažādiem cilvēkiem. Mani iedvesmo cilvēku centieni, enerģiskums un neatlaidība, un, protams, arī panākumi. Bet īpašu gandarījumu izjūtu, ja izdodas kādam palīdzēt sevi atrast un realizēt, iedvesmot mainīt lietas un procesus sev apkārt, gūt panākumus un audzēt savu profesionālo un arī organizācijas vērtību. Mani iedvesmo arī jēgpilns darbs un attiecības, iespēja ietekmēt ne vien savas organizācijas, bet arī valsts un reģiona attīstību. 

5. Kāpēc tevi interesē digitālo paradumu veidošana?

Digitālie paradumi nosaka to, vai un kā mēs izmantojam tehnoloģiju sniegtās iespējas. Esmu pārliecināts, ka daudzu organizāciju ilgtspēja un konkurētspēja atkarīga no tā, vai darbinieki iemācīsies izmantot dažādas tehnoloģijas, veidojot līdz šim nebijušas sinerģijas, nodrošinot izcilu klientu un darbinieku pieredzi.

Vairāk par Kaspara Kauliņa profesionālo pieredzi lasi ŠEIT