5 jautājumi Reinim Upeniekam

5 jautājumi Reinim Upeniekam

1. Kas tu esi?

Sveika un sveiks! Es esmu cilvēks, tāpat kā tu! Esmu pasniedzējs, konsultants, kolēģis. Domājot par manu profesionālo identitāti, esmu psihologs – praktizēju klīniskās un veselības psiholoģijas jomā, kā arī darba un organizāciju psiholoģijas jomā.

2. Grāmata, ko citiem iesaki izlasīt – kāpēc?

Iesaku izlasīt Džordža Orvela slavenākos darbus “1984” un “Dzīvnieku ferma”. Kāpēc? Tādēļ, ka bieži tiek izmantoti citāti no šiem darbiem un konteksta zināšanas palīdz labāk uztvert domu.

3. TEDx runa, ko iesaki noskatīties – kāpēc?

Divas profesionālās auditorijas, ar kurām visbiežāk strādāju, ir mediķi un pedagogi. Tādēļ iesaku vairākas TED runas: Sera Kena Robinsona “Vai skolas nogalina radošumu?” un “Sāksim mācīšanās revolūciju!” kā arī Braiena Goldmana “Ārsti kļūdās. Vai mēs varam par to runāt?” Un iesaku šīs runas visiem, neatkarīgi no profesijas, jo mācīšanās un veselības aprūpe skar ik katru.

4. Kas tevi iedvesmo un dod enerģiju?

Mani iedvesmo darbošanās ar aizrautīgiem cilvēkiem, kuri “deg” par to, ko dara; kuri virza enerģiju, lai varētu, nevis, lai kurnētu. Ikdienā sastopos ar daudz un dažādiem cilvēkiem, tādēļ enerģiju dod nodarbes, kur mazāk cilvēku.

5. Kāpēc tevi interesē organizāciju psiholoģija?

Organizāciju psiholoģija joprojām ir par cilvēkiem, tikai organizāciju un darba kontekstā. Mēs proporcionāli daudz savas dzīves laika esam darbā, tādēļ mani interesē, kā varam šo dzīves daļu veidot patīkamu, iedvesmojošu un jēgpilnu!

Vairāk par Reiņa Upenieka profesionālo pieredzi lasi ŠEIT