5 jautājumi Tomam Kreicbergam

5 jautājumi Tomam Kreicbergam

1. Kas tu esi?

Esmu rakstnieks, uzņēmējs un arī treneris. Pieeju dzīvei sistemātiski – uzskatu, ka veiksmes atslēga gan biznesā, gan mākslā ir efektīvas, labi izprastas un ērti pielietojamas sistēmas. Treniņos un konsultācijās palīdzu izveidot un ieviest praksē tieši šādas sistēmas.

Ar efektīvu sistēmu arī profesionālis ar nelielu pieredzi var veiksmīgi prezentēt, pārdot vai pat vadīt biznesa sarunas!

2. Grāmata, ko citiem iesaki izlasīt – kāpēc?

Olīvijas Foksas Kabānes "Harizmas mīts" (latviski izdots apgādā Zvaigzne ABC). Jo tas, kurš spēj radīt harizmātisku iespaidu, jau ir ceļā uz veiksmi praktiski jebkurā biznesa jomā – un šī grāmata parāda skaidru ceļu, kā šo spēju attīstīt. 

3. TEDx runa, ko iesaki noskatīties – kāpēc? 

Scott Tillema - The Secrets of Hostage Negotiators.

Šajā runā izklāstīti četri vienkārši principi par sarunu vadīšanu, kurus pēc video noskatīšanās var uzreiz likt praksē ikviens. Lai veiksmīgi vadītu sarunas biznesā un ikdienā, parasti nav nepieciešama sarežģīta teorija vai pārgudri "triki" – pietiek ar dažiem labi apgūtiem principiem!

4. Kas tevi iedvesmo un dod enerģiju?

Māksla. Labas grāmatas, filmas, mūzika. Un, protams, mana ģimene.

5. Kāpēc tevi interesē biznesa sarunas?

Mani interesē sarunu vešana jebkurā kontekstā – manuprāt, šis temats ir aktuāls pilnīgi mums visiem. Sarunu vadīšanas centrālais jautājums ir - kā panākt vienošanos sarunā ar diviem vai vairāk dalībniekiem, kurā katram dalībniekam ir veto tiesības? Ja spēj atbildēt uz šo jautājumu, tev dzīvē visas durvis ir vaļā.