5 jautājumi Zanei Driķītei

5 jautājumi Zanei Driķītei

1. Kas es esmu?

Ikdienā esmu personālvadības konsultants un strādāju ar dažādu nozaru uzņēmumiem, vadot intervijas ar darbiniekiem, vadību, analizējot uzņēmuma procesus, to stiprās un vājās puses personāla vadībā. Esmu sistēmiskais konsultants, vadu sistēmisko sakārtojumu grupas gan Rīgā, gan citviet Latvijā, kurās cilvēki strādā ar sevi, lai gūtu jaunu redzējumu, atziņas un uzlabotu savas dzīves kvalitāti. Mana darba pieredze ir veidojusies, vadot mācību un personālvadības projektus IT, vairumtirdzniecības, finanšu un loģistikas nozaru uzņēmumos Accenture, Statoil Fuel&Retail Business Centre, BTA, Nordea, HAVI Logistics.

2. Grāmata, ko citiem iesaku izlasīt – kāpēc?

Grāmata, ko citiem iesaku izlasīt ir Mihaela de Koka ”Kā vecmamma vislaik samazinājās”. Vienkāršos un skaidros teikumos grāmata stāsta par to, par ko pieaugušie parasti izvairās runāt ar bērniem. Autoram ir izdevies par novecošanos un nāvi runāt pārsteidzoši gaiši un sirsnīgi.

3. TEDx runa, ko iesaku noskatīties – kāpēc? 

Vairāk par TEDx runām mani uzrunā cilvēki man līdzās un viņu darbi. Gan Zvannieku māju Juris un Sandra ar savu sirds plašumu un beznosacījumu mīlestību, gan Brīvās Māras skolas izveidotāja, sirds un dvēsele Inga, kurai svarīgs ir katrs bērns, gan cilvēki, kuri SOS ciematu bērniem sarīko svētkus un sagāda nepieciešo skolai. Ir vērtīgi apmeklēt Zvannieku mājas un satikt kuplo saimi, gan Brīvo Māras skolu tiem, kuriem sirds lieta ir alternatīvā pedagoģija.

4. Kas tevi iedvesmo un dod enerģiju?

Mans iedvesmas un enerģijas avots ir mana ģimene – būšana kopā, sarunas, spēles un dauzīšanās. Mani iedvesmo dabas varenība, laba grāmata, mūzika, deja un citas mākslas formas, kas trāpa desmitniekā un aizkustina dziļāku stīgu.

5. Kāpēc DiSC?

DiSC ir metode personiskā uzvedības stila novērtēšanai, kas palīdz izprast savas stiprās puses un ierobežojumus, un rezultātā uzlabot darba ražīgumu. DiSC palīdz personāla atlasē un efektīvu darba komandu veidošanā. Metode ļauj ieraudzīt un izprast cilvēku uzvedības atšķirības bez sprieduma un vērtējuma, tādējādi veicinot citādā pieņemšanu, empātiju un uzlabojot komunikāciju. Izprotot sevi un pielāgojot savu uzvedību komunikācijā ar citiem, uzlabojas darba produktivitāte.

Vairāk par Zanes Driķītes profesionālo pieredzi lasi ŠEIT