Ar tevi viss ir kārtībā!

Ar tevi viss ir kārtībā!

Uzskats, ka ar tevi kaut kas nav labi, bieži ir iemesls, kāpēc cilvēks ikdienā jūtas nomākts, satraukts un sevis nosodošs. Varbūt kāds tevi uzskata par pārāk jūtīgu, varbūt kāds tevi uzskata par atturīgu, pārāk ekspresīvu, slinku, aktīvu vai vēl sazin kādu. Lielākajai daļai cilvēku nav izveidojusies veselīga attieksme pret sevi, tāpēc reizēs, kad cilvēki no malas izsaka savu vērtējumu par tevi dažādās tēmās un jomās, tas tiek pieņemts par patiesību. Viss jau būtu lieliski, ja mēs pieņemtu par patiesību labos vārdus, taču tā tas galvenokārt nenotiek. Katrs no mums šo uztver savādāk. Kāds to uztver jūtīgāk, kāds mierīgāk, taču rezultāts parasti ir līdzīgs – parādās domas, ka kaut kas ar mani nav kārtībā vai kaut kas tevī ir par daudz vai arī par maz.

Taču ar tevi viss ir vislabākajā kārtībā! 

Atcerieties!

  • Nav pareizu vai nepareizu emociju.
  • Ir normāli dažreiz justies nomāktam - vairāk vai mazāk.
  • Ir normāli un ļoti atbalstāmi lūgt palīdzību un atbalstu - gan no tuvajiem, gan no kolēģiem, gan no speciālistiem.
  • Parūpēties par sevi un likt sevi pirmajā vietā ir labi. Tas nav egoistiski vai kā savādāk. Tas ir nepieciešams, jo parūpējoties par sevi, tu spēsi parūpēties par apkārtējiem.

Šodien ir pasaules mentālā veselības diena. Tās mērķis ir vairot informētību par garīgās veselības jautājumiem visā pasaulē. Garīgās veselības jautājumi ir palikuši īpaši aktuāli, jo pēdējie neskaidrības gadi un arī neskaidrības turpināšanās, ietekmē ikvienu. 

Ikdienā mūsu darba dzīvi piepilda darba uzdevumi, izaicinošu situāciju risināšana, atbildīgu lēmumu pieņemšana, tomēr aicinām jūs savā darba plānā katru dienu ieviest vēl vienu darba uzdevumu - parūpēties par sevi un saviem resursiem. 

Mēģiniet doties pastaigā, sarunāties ar draugiem vai skatīties patīkamu filmu. Šādi mazi pašaprūpes žesti var novērst nepatīkamu sajūtu pārvēršanos par kaut ko nopietnāku, piemēram, izdegšanu.

Ja Jums ir sajūta, ka ir grūti tikt galā ar dažādām izjūtām, vai ir aizdomas, ka Jums varētu būt arī mentālās veselības grūtības, piemēram, depresija, meklējiet profesionālu palīdzību.

Mums nav jāpaveic viss un pie tam vēl perfekti. Tas, ko Jūs jau darāt, ir pietiekami! Jūs esat pietiekami labi! Mūsu veselība ir viena no vissvarīgākajām lietām, kas mums ir uz šīs zemes. Atpūtieties, un ziniet, ka ar Jums viss ir kārtībā!