TRIVIUMS apmeklē konferenci HR nedēļa Latvijā

TRIVIUMS apmeklē konferenci HR nedēļa Latvijā

Šīs nedēļas viens no populārākajiem pasākumiem #HRNedēļaLatvija ir noslēdzies.

Arī mums bija tas prieks to apmeklēt. Konferences apmeklējums bija kā iedvesma, satikšanās ar citiem nozares speciālistiem un arī mūsu klientiem. Tā bija iespēja uzzināt vairāk par citu uzņēmumu pieredzēm, pieejām un radītājiem risinājumiem. Kā arī – iespēja pārliecināties, ka tas par ko runājam, kādas mācības un risinājumus piedāvājam ir tas, kas šodienas speciālistiem nepieciešams.

Katrs dalībnieks visticamākais sev paņēma kaut ko citu, jo pat daloties TRIVIUMS kolēģu starpā, tēmas, kuras ‘’’paķēra’’ un likās vērtīgas, atšķīrās.

Tas, kas mums pārklājās un lika priecāties, ka vairāki referenti pieminēja darbinieku atplaukšanu (flourishing). Tēma ar kuru mums iepazīstināja mūsu trenere Dace BoleAtplaukšana/uzplaukšana – raksturo darbinieku motivāciju darboties, laba sajūta, efektīva funkcionēšana un teicama darba izpilde.

Kā otrā tēma, kura mums palika atmiņā ir tas, ka Agile principu pielietošana ienāk arī HR pasaulē. Šogad tēma par Agile Latvijā ir kļuvusi īpaši populāra, jo arvien vairāk uzņēmumu ir apzinājušies Agile pieejas ieguvumus. Mūsu Agile treneris un praktiķis Jānis Dirveiks pirms kāda laika uzstājās ar tēmu ‘’Agile principu pielietošana personāla un organizācijas ilgtspējai’’. Varbūt noder iedvesmai. 

Vēl mums likās iespaidīgi un iedvesmojoši tas, kā atlases process notiek Lietuvā. Cik tur atlases process, salīdzinot ar Latviju, ir daudz īsāks. Mums Latvijā vēl ir kur augt, jo ne visiem atlases procesi ir ātri un vienkārši. Bieži vien tieši ilgais process ir kā iemesls, kāpēc izvēlētais kandidāts uz nākamo kārtu vairs nav pieejams, jo mūsdienās cilvēki vēlas saņemt atbildi maksimāli ātri, bieži pat nedēļas laikā.

Atlases procesam ir jākļūst īsākam un vienkāršākam. Kā to panākt? Piemēram, ar kompetenču pieejas izmantošanu, kura mūsdienu personāla vadībā tiek izmantota arvien plašāk. Vai jau iepriekš pieminēto - Agile principu pielietošanu.

Lieliska iespēja! Jau 8. novembrī norisināsies publiskais kurss pie Olga Dzene, kur varēs apgūt kompetenču pieeju personāla vadībā. 

Nobeigumā. Vēlējāmies pateikt – HR vadītāji un speciālisti, jūs neesat vieni. Ir iespējas, rīki, risinājumi un iespējas saņemt atbalstu pārmaiņās.

Mēs esam šeit, lai atbalstītu un palīdzētu. Palīdzēsim jums ceļā uz izvirzīto mērķu sasniegšanu – ātrāk, efektīvāk, noturīgāk. Ja vēl neziniet, kas tieši jums nepieciešams - rūpīgi izvērtēsim jūsu uzņēmuma vajadzības un izstrādāsim individuālus risinājumus.