5 jautājumi Kristai Vāverei

5 jautājumi Kristai Vāverei

1. Kas tu esi?
Cilvēks, kas katru dienu meklē atbildi uz šo jautājumu. 

2. Grāmata, ko citiem iesaki izlasīt – kāpēc?
Tik Nat Han (Thich Nhat Hanh) grāmata “Dzīvošanas māksla” (The Art of Living) ir svarīga katram, kurš domā par to, kā grib dzīvot, un apzinās, ka tā, kā nodzīvojam šo dienu, tā nodzīvojam mūžu. Grāmata runā par to, kā pārdzīvot sāpes un ciešanas. Man tā kalpo par spēcīgu atgādinājumu tam, cik svarīgi ir būt ne-aizņemtai, un cik svarīgi ir pretoties steigai un spiedienam dzīvot ātri.

3. TEDx runa, ko iesaki noskatīties – kāpēc? 
Iesaku Deiva Isajas (Dave Isay) runu “Everyone around you has a story the world needs to hear”. Katram ir svarīgi izteikties un tapt sadzirdētam, bet daudzi mums līdzās dzīvo neuzklausīti un daudzi dzīves lielie stāsti mīt mūsos neizteikti. Kad beidzot tos izsakām, un kāds ir gatavs tajos klausīties, tam ir milzīga ietekme.

4. Kas tevi iedvesmo un dod enerģiju?
Klusums. Mežs. Gaisma. Kad redzu, kā mainās cilvēki, pārvarot bailes publiski izteikties.  

5. Kāpēc tevi interesē runa? 
Dzīvot nozīmē izteikt savu būtību tiešā un pārnestā nozīmē. Pārvarot bailes teikt, ko patiesi domājam, nonākam tuvāk savai būtībai. Tāpēc tas, ko un kā sakām, nav tikai saturs, tā ir mūsu attieksme pret savu dzīvi un citiem. Un vēl - runāt nozīmē uzņemties atbildību. Vārdiem ir sekas. Mums tās jāapzinās katru reizi, kad atveram muti, lai ko teiktu. Abi šie iemesli padara runu par svarīgāko izteiksmes veidu, un ar to pietiek, lai es par to interesētos.

Vairāk par Kristas Vāveres profesionālo pieredzi lasi ŠEIT