Lean konference Čikāgā

Lean konference Čikāgā

No 4. – 7. novembrim Čikāgā notika internacionāla Lean konference “Leading on the Age”, kurā piedalījās arī mūsu trenere Nora Freimane, kura par piedzīvoto stāsta:

“Konferencē kopumā bija pārstāvji no 32 valstīm un simtiem dalībnieku. Konferences organizētājs ir AME - Association for Manufacturing Excellence, kuras biedrs esmu arī es. Tā ir ikgadējā lielākā Lean konference pasaulē ar 40 dažādu uzņēmumu apmeklējumiem, 8 izciliem keynote runātājiem un neskaitāmām darba sesijām, kur praktiķi dalās ar savu pieredzi un zināšanām par dažādām ar Lean saistītām tēmām. 

Biju 2 uzņēmumos - Chicago Tribune un MxD. Chicago Tribune ir pazīstams, kā ikdienas avīze, dibināta 1847. gadā un vienīgā reize, kad tā neiznāca bija Čikāgas lielā ugunsgrēka laikā. Viesojos tieši drukātavā, kas no izdevumu pozīcijas uzņēmumā ir kļuvuši par pelnošu biznesa līniju drukājot ne vien savus Čikāgā esošos konkurentus, bet arī New York Times un virkni citus izdevumus. Šī bija lieliska iespēja redzēt, kā bizness, kura aktualitāte cilvēku ikdienas dzīvēs mazinās aizvien vairāk un vairāk, jo cilvēki izvēlās ziņas lasīt elektroniski, tomēr spēj ne tikai pastāvēt, bet arī pelnīt tieši pateicoties nepārtrauktām Lean aktivitātēm.

Otrs uzņēmums vai pareizāk sakot institūts MxD (Manufacturing x Digital) ir ASV aizsardzības departamenta radīts institūts, kurā ASV esošie ražotāji var izmēģināt dažādas digitalizācijas iespējas savām ražotnēm, piemēram Rolls Royce izmanto VR (virtuālo realitāti) darbinieku apmācībā, dodot iespēju darbiniekam galvu iebāzt lidmašīnas turbīnā, lai apskatītos kā tā darbojās no iekšpuses, ko dzīvē nekad nebūtu iespējams izdarīt. Šajā vietā fotografēt, saprotamu iemeslu dēļ, nebija atļauts, taču tā deva fantastisku ieskatu, kurp ražošanas uzņēmumi var virzīties izmantojot dažādus digitālos risinājumus.

Pašā konferencē liels uzsvars tika likts uz Lean kultūras patstāvīgu nodrošināšanu uzņēmumos un nepārtrauktu pilnveidošanos. Konference atbilda tās sauklim: “Share. Learn. Grow”.  

Es atgriezos ne tikai iedvesmota, bet arī ar virkni idejām, ko piedāvāt saviem klientiem un izmantot mācībās.”