TRIVIUMS pasniedzēji iesaka noskatīties (1. daļa)

TRIVIUMS pasniedzēji iesaka noskatīties (1. daļa)

Vai esat pazīstami ar TEDx konferencēm? Konferencēs uzstājas runātāji par plašu tēmu spektru: zinātni, mākslu, tehnoloģiju, dizainu, politiku, kultūru, izklaidi, uzņēmējdarbību, kā arī dažādām pasaules problēmām. TEDx konferencēs ir uzstājušies tādi cilvēki kā pāvests Francisks, Bils Klintons, Džeina Gudola, Els Gors. Gordons Brauns, Ričards Dokinss, Bils Geitss, Stīvens Hokings, Google dibinātāji Lerijs Peidžs un Sergejs Brins, kā arī daudzi Nobela prēmijas laureāti. Sākot ar 2006. gada jūniju TEDx runas bezmaksas ir pieejamas www.ted.com.

Ir vasara un vairākumam šis ir atvaļinājumu laiks. Dalāmies ar vairākām TEDx konferences runām, kuras mūsu TRIVIUMS pasniedzēji iesaka noskatīties. Padariet savu atpūtas laiku vēl interesantāku!

Kaspars Kauliņš iesaka Brene Brown runu “The power of vulnerability” - tā palīdz saprast mehānismus, kas ļauj mums pašrealizēties un justies laimīgākiem, piederīgiem, vajadzīgiem. Runu skatieties šeit.

Baņuta Rubess iesaka Ēmijas Kadijas (Amy Cuddy) runu “Your body language may shape who you are” -  par ķermeņa valodu un tās saistību ar racionālām domām. Runu skatieties šeit.

Jekaterina Mehtijeva iesaka Matt Cutts runu “Try something new for 30 days” - par to, kā savu dzīvi var piedzīvot, ne tikai nodzīvot. Runu skatieties šeit.

Olga Dzene iesaka Joan Halifax runu “Compassion and the true meaning of empathy” - par to, kā sieviete, kas uzstājas, ilgus gadus strādā hospisos, kur atrodas cilvēki pēdējā miršanas stadijā un viņas misija – atvieglot cilvēkiem atlikušās dzīves dienas. Runu skatieties šeit.

Krista Vāvere iesaka Deiva Isajas (Dave Isay) runu “Everyone around you has a story the world needs to hear”. Daudzi mums līdzās dzīvo neuzklausīti, un daudzi dzīves lielie stāsti mīt mūsos neizteikti. Kad beidzot tos izsakām un kāds ir gatavs tajos klausīties, tam ir milzīga ietekme. Runu skatieties šeit.

Jānis Dirveiks iesaka Bruce Muzik runu “The big secret nobody wants to tell”. Patiesība un godīgums ir transformējoši spēki. Līdzīgi arī Agile - atvērtība un uzticība ir dzinējspēki, kas nodrošina komandu panākumus. Runu skatieties šeit.

Aleksejs Romanovs iesaka Manoush Zamorodi runu “How boredom can lead to your most brilliant ideas” - tāpēc ka dažreiz ir jāatslēdzās. Runu skatieties šeit.

Ieva Vaine iesaka Daniel Amen runu “Change Your Brain, Change Your Life”. Ievu iedvesmo pieeja, kurā absolūti pragmātiski, racionāli tiek parādīta saite starp mūsu fizioloģiju – smadzenēm un mūsu dzīves psiholoģisko labklājību un produktivitāti, un kā šo visu var strādāt, lai mainītu dzīves kvalitāti. Runu skatieties šeit