LEAN pakalpojumu vadībā

LEAN metodoloģija uzņēmuma procesu efektivitātes paaugstināšanā ir pazīstama un plaši izmantota visā pasaulē. Ierasts, ka to ar labiem rezultātiem pielieto ražošanas uzņēmumos, retāk vai nemaz - pakalpojumu sfērā vai biroja vidē. Patiesībā, arī birojs ir apskatāms kā “ražotne”, jo tajā tiek radīta informācija; un tieši tāpēc, ka radītā vērtība nav vizuāli ieraugāma, neefektivitāte šeit sastopama biežāk nekā ražojošos uzņēmumos.

Šajā intensīvajā un ļoti praktiskajā kursā dalībnieki iegūs pamatzināšanas par LEAN metodoloģiju, kas palīdzēs novērtēt un paaugstināt efektivitāti ne-ražošanas procesos.

Kursa gaitā dalībniekiem būs iespēja izvērtēt sevis izvēlētu procesu, sagatavot aktivitāšu plānu tā ieviešanai, kā arī saņemt atgriezenisko saiti un ieteikumus no pieredzējušas treneres un citiem kolēģiem.

Mērķis: Iegūt praktiskus rīkus procesu efektivitātes izvērtēšanai un paaugstināšanai.

Ieguvumi: 

  • Apzinātātas LEAN metodoloģijas izmantošanas iespējas pakalpojumu sniegšanas un biroja vidē.
  • Praktiski rīki procesu izvērtēšanā.
  • Konkrēts aktivitāšu plāns un risinājumi dalībnieku izvērtētajiem procesiem.

Kursa ilgums: 1 diena, 6 stundas

Darba forma:  Pirms mācībām tiek veikta dalībnieku anketēšana ar mērķi izzināt aktuālās vajadzības un gaidas.

 Darba gaitā - mini-lekcijas, piemēri, diskusijas, gadījumu analīze, praktiski vingrinājumi un reāla procesu izvērtēšana, aktivitāšu plāna izstrāde.

 Pēc mācībām – atgriezeniskā saite un ieteikumi procesu uzlabojumiem.

Mērķauditorija: Struktūrvienību vadītāji, citi uzņēmuma darbinieki, kas vada vai ir iesaistīti procesos pakalpojumu sniegšanas sfērā vai biroja vidē.

Programmas tēmas:

  • Vērtība klientam.
  • Vērtības plūsma procesos.
  • LEAN pamatprincipi.
  • Kā identificēt neefektivitāti.
  • Rīki un aktivitātes zudumu minimizēšanai.
  • Aktivitāšu plāna izveide.
  • KAIZEN - nepārtraukta pilnevidošanās - kas tas ir? Kā to ieviest un uzturēt?

Realizējot korporatīvi, programmu var pieskaņot uzņēmuma specifikai un vajadzībām.

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. “cookies”).
Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat privātuma politikai.

Piekrītu