5 jautājumi Olgai Dzenei

5 jautājumi Olgai Dzenei

1.  Kas tu esi?

Eksperte, sieviete un mamma.

2.  Grāmata, ko citiem iesaki izlasīt – kāpēc?

Ķermeņa valoda. Alans un Barbara Pīzi.

Kāpēc? Jo mēs tik maz zinām par īsto saturu, ko cilvēki komunicē. Vārdi var melot, ķermenis nē. Un tas ir tik aizraujoši atklāt un nolasīt īsto vēstījumu no cilvēka.

3. TEDx runa, ko iesaki noskatīties – kāpēc?

Sieviete, kas uzstājas, ilgus gadus strādā hospisos, kur atrodas cilvēki pēdējā miršanas stadijā un viņas misija – atvieglot cilvēkiem atlikušās dzīves dienas. Es klausījos un raudāju, jo viņa, strādājot tur nepalika skarba, biezādaina, bet otrādi viņa ir tik atklāta, tik dvēseliski kaila, tik empātiska … es nebiju redzējusi tādus cilvēkus iepriekš. Empātijas un līdzjūtības ļoti pietrūkst biznesa vidē. Mēs varam no viņas to mācīties…

4. Kas tevi iedvesmo un dod enerģiju?

Man atņem un dod enerģiju citi cilvēki. Dod daudz vairāk, nekā atņem. Mani iedvesmo mana profesija, darbs, ko es daru – cilvēku attīstība. Mani fascinē attiecības, mīlestība, savstarpējā sapratne un atbalsts. Tad, kad man pavisam slikti un es jūtos iztukšota, pie manis atnāk mans rudais kaķis, paskatās man acīs un apguļas blakus murrājot. 5 minūtes un esmu cits cilvēks. Man dod pozitīvu enerģiju skaistums, kad es rūpējos par sevi, kad pati sevi respektēju, kad lutinu sevi ar rotaslietām un skaistām kleitām. Bez ceļojumiem nevaru iedomāties pilnvērtīgu dzīvi, es tajos atplaukstu, atjaunojos, izvēdinu savu prātu un baudu dzīvi.

5. Kāpēc tevi interesē koučings?

Koučings ir ļoti humānistiska, cilvēku orientēta metode, kas dod fantastiskus rezultātus cilvēku attīstībā. Koučings izceļ cilvēkā viņa radošo potenciālu un vairākkārt paaugstina viņa attīstības spējas. Koučinga filozofijā viens no principiem – visi cilvēki ir OK! Mani tas ļoti uzrunā.

Vairāk par Olgas Dzenes profesionālo pieredzi lasi ŠEIT